Houtrot reparaties

Houtrot

Wat is houtrot?

Houtrot is een veelvoorkomend probleem bij woningen en ontstaat doordat vocht kan indringen in het houtwerk. Hout in combinatie met vocht zorgt voor schimmels, wat weer leidt tot houtrot. De schimmel vreet zich dan een weg door het hout en kan daardoor zelfs onherstelbare schade aanrichten. Aan de buitenkant is houtrot namelijk niet altijd te zien, terwijl het zich van binnenuit opvreet.

Houtrot herkennen

Zijn deze aanwezig? Dan nestelt de schimmel zich in het hout om vervolgens zijn werk te doen. Met alle gevolgen van dien. Na verloop van tijd zullen er tekenen van houtrot ontstaan. Deze zijn te herkennen aan verkleuring: het hout zal donkerder worden. Het hout wordt tevens zachter. Dit kun je vaak testen door erin te prikken. Bij een verdere aantasting is het hout al donkerbruin van kleur en zie je soms al krimpscheuren. Wanneer je op het hout klopt klinkt het hol. Openstaande verbindingen en scheuren zijn kenmerkend.

Houtrot reparaties

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Stolp Vastgoedonderhoud hersteld uw houtrot door het verwijderen van de rotte delen. Het herstel vind plaats door het uitfrezen en worden nieuwe delen hardhout ingeplaatst. Hierdoor heeft u gegarandeerd de beste kwaliteit voor de komende jaren. Door de nette afwerking ziet alles er weer strak en nieuw uit. Heeft u last van houtrot en heeft uw woning onderhoud nodig? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0611419237.

Written by: admin